Вместо да надграждат върху концепцията за образованието, насочено към децата,

...
 Вместо да надграждат върху концепцията за образованието, насочено към децата,
Коментари Харесай

ЕЗИКЪТ НА РАЗДОРА: УКРАИНСКИ, УНГАРСКИ, РУМЪНСКИ, РУСКИ

 Вместо да надграждат върху концепцията за образованието, ориентирано към децата, украинските управляващи евентуално ще изпълнят неприятно проектираната и неподготвена просветителна промяна, която няма да докара до нищо друго с изключение на до спомагателни несъгласия.
 

Украйна е в развой на създаване на страната.

Това допуска превъзмогване на остарели проблеми, разрешаване на противоречиви въпроси и предприемане на тежки стъпки. Създаването на суверенна нация в границите на нейните законни граници в никакъв случай не е безболезнено. Това счита Арарат Осипиан, член на института за интернационално образование United Nations Plaza, Ню Йорк и почетен помощник в катедра „ Политология “, Университет Уисконсин-Мадисън.

През октомври 2017 година президентът Петро Порошенко подписа Закона за образованието, който, наред с други неща, планува съвсем неотложен преход на цялото приблизително обучение към украински, т.е. украинският език ще стане единственият език на образование във всички учебни заведения. Подобна смяна наподобява доста смела стъпка в такава мултикултурна, многоезична и мултиетническа страна като Украйна.

Не е изненадващо, че този ход провокира същински политически безредици от европейските съседи на Украйна – най-вече Унгария и Румъния, само че и България и Гърция.
Прочетете цялата обява на: Sofiapress.com

Виж всички публикации от Десислава Христова-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР